Gezondheidsvoordelen van zeoliet

by Ko

Zeoliet is een vulkanisch mineraal dat je gezondheid grondig kan transformeren. Wetenschappelijk bewijs toont aan dat het levensveranderende voordelen voor je gezondheid kan bieden. Het kan ontgiften, je immuunsysteem versterken en de PH-waarde van je lichaam in balans brengen.

Natuurlijke zeolieten zijn het resultaat van vulkanische activiteiten, waarvan de voltooiing van een formatie tussen 50 en 50.000 jaar heeft geduurd. Synthetische zeolieten kunnen tegenwoordig met verbeterde snelheid en uniformiteit worden vervaardigd. Zeolieten hebben hun toepassing gevonden in waterfiltratie, koeling, constructie, aquariums en alternatieve geneeskunde. 

Enorm veel gezondheidsvoordelen
Zeolietsupplementen hebben een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Ze hebben de potentie om te werken als een chelaatvormer en zware metalen uit het lichaam te verwijderen, de leverfunctie te verbeteren, biologische pH-waarden in evenwicht te brengen, het algemeen welzijn te verbeteren, allergieën en astma onder controle te houden, de spijsvertering te verbeteren en als een antioxidant te werken. 

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift “Nutrition and Dietary Supplements” testte het chelatiepotentieel van vloeibaar clinoptiloliet, een van de natuurlijke zeolietsoorten. De onderzoekers concludeerden dat clinoptiloliet een potentieel veilige en effectieve manier is om giftige zware metalen uit het lichaam te verwijderen door verhoogde uitscheiding via de urine zonder klinisch schadelijke hoeveelheden vitale elektrolyten te verwijderen. 

Zeolietsupplementen zijn verkrijgbaar in pil- en vloeibare vorm. Om je een beter idee te geven van hoe krachtig dit mineraal is, noemen we een aantal gezondheidsvoordelen van het innemen van een hoogwaardig zeolietsupplement. 

Kan zeoliet ontgiften?
Toxinen (giftige stoffen) zijn overal te vinden, van de lucht die je inademt tot het voedsel dat je eet. Na verloop van tijd hopen deze gifstoffen zich op in je lichaam en brengen ze schade toe aan je gezondheid. Nimmer eindigende vermoeidheid, een zwak immuunsysteem en talloze gezondheidsproblemen zijn vaak voorkomende bijwerkingen wanneer deze toxines zich ophopen. Daarom is het belangrijk om je lichaam te reinigen van giftige stoffen. 

Gelukkig werken zeolieten als meesterontgiftigers. En dat, dankzij de unieke honingraatachtige kristallijne structuur. Elke kamer in de honingraatachtige structuur van dit mineraal heeft een negatieve lading. Deze negatieve lading trekt positief geladen toxines aan zoals lood, kwik of nitrosaminen. In veel opzichten is het dus als een magneet voor gifstoffen. Wanneer je een goed gereinigd zeolietsupplement inneemt, reist het door je hele lichaam en worden gifstoffen gevangen in zijn gemagnetiseerde honingraatkooi. 

Aangezien je lichaam zeolieten niet opslaat, scheidt je lichaam het gewoon af zodra het gebonden is aan een gifstof. Dat is de reden waarom ze uitzonderlijk effectief zijn in het verwijderen van opgebouwde gifstoffen in je lichaam. Dus, kan zeoliet ontgiften? Jazeker, want het is de meester van detox en werkt als een magneet om gifstoffen uit het lichaam te halen. 

Alkaliseert het lichaam
Een ander voordeel van zeolieten is het vermogen om de pH van het lichaam in balans te brengen. Voorts ondersteunt het de nierfunctie. Veel voedingsmiddelen (denk aan wit brood, rijst of verwerkte voedingsmiddelen) zijn zuurvormend in het lichaam, terwijl de meeste groene groenten alkalisch zijn voor het lichaam. Alcohol, pesticiden, vervuiling en zelfs chronische stress dragen ook bij aan de zuurgraad. Een overdreven hoge zuurgraad van het lichaam zorgt voor tekenen van spanning, zoals hoofdpijn, chronische ontsteking, stemmingsstoornissen, aanhoudende vermoeidheid en nog veel meer. 

Alkaliserende mineralen helpen om zuur in het lichaam te bufferen. In een goed gereinigde zeoliet bevinden de alkaliserende mineralen calcium, kalium en magnesium zich in de honingraatkooien. De zeolietkooi geeft het lichaam het heilzame mineraal en neemt de slechte toxine in ruil daarvoor. 

De grootste rol die zeolieten spelen bij het alkaliseren van het lichaam heeft te maken met hoe het de nieren helpt. Je nieren zorgen dat je interne pH op peil is. Veel zware metalen verminderen de nierfunctie. Omdat zeolieten je lichaam helpen bij het verwijderen van zware metalen, ondersteunen ze de optimale niergezondheid, zodat je nieren op efficiënte wijze de pH van je lichaam in balans kunnen houden. 

Versterkt het immuunsysteem
Er zijn aanwijzingen dat clinoptiloliet ook je immuunsysteem kan versterken en reguleren. Van dit type is specifiek aangetoond dat het de T-celactiviteit verhoogt en het aantal macrofagen in het lichaam verhoogt. Dat zijn twee cellen die essentieel zijn voor een gezonde immuunfunctie. 

Maar de voordelen voor het immuunsysteem eindigen niet hier. Zware metalen kunnen je immuunsysteem onderdrukken, waardoor je lichaam kwetsbaar wordt voor pathogenen en gevoelig wordt voor auto-immuunziekten. Dit betekent dat zeolieten de effectiviteit van je immuunsysteem kunnen verhogen en tegelijkertijd beschermening bieden tegen zware metalen. 

Zeolieten en darmen: een gezonde combinatie
Lekkende darm treedt op als de bekleding van je darmwand een verhoogde doorlaatbaarheid heeft. Hierdoor kunnen ongewenste gifstoffen en microben uit je darmen in de bloedbaan lekken. Het resultaat is een verzwakt immuunsysteem, overmatige vermoeidheid, auto-immuunproblemen, huiduitslag, depressie en een intense hunkering naar suiker of koolhydraten. 

Deze symptomen worden alleen maar erger in de loop van de tijd als je lekkende darm niet wordt genezen. Het positieve nieuws is dat er aanwijzingen zijn dat zeoliet een gezonde darm kan ondersteunen. Eén studie toonde aan dat slechts 12 weken van inname van een zeolietsuppletie de gezonde werking van de darmwand aanzienlijk kan verhogen. 

Kan de stemming verbeteren
Wanneer zware metalen zoals lood en kwik zich ophopen in je lichaam, kunnen ze je gemoedstoestand negatief beïnvloeden. Uit een onderzoek blijkt dat het kwik uit tandheelkundige vullingen met amalgaam kan resulteren in depressie, buitensporige woede en problemen met angst. 

Vaak worden deze kwesties afgedaan als gevolg van een stressvolle levensduur of een chemische onbalans, terwijl de oorzaak eigenlijk ligt in de zware metalen. Dat komt omdat veel tekenen van accumulatie van zware metalen vaag zijn en voor iets anders kunnen worden aangezien. Het leven kan stressvol genoeg zijn zonder dat zware metalen je naar beneden halen. Door te helpen de opbouw van zware metalen te verminderen, kunnen zeolieten een positieve stemming ondersteunen. 

Beschermt het lichaam tegen schadelijke microben
Zeolieten hebben een krachtige antimicrobiële werking. Dit betekent dat het schadelijke bacteriën, virussen en schimmels kan bestrijden. Zeolieten zijn zelfs zo effectief dat ze zijn gebruikt om urineweginfecties en tandplakformaties te behandelen. Beide worden veroorzaakt door pathogene microben. 

Een andere studie wees uit dat zeolieten antivirale eigenschappen hebben vanwege het potentiële vermogen ervan om virale deeltjes in de zeolietkooien te absorberen. Verschillende onderzoeken suggereren zelfs dat dit mineraal het aantal pathogene bacteriën in je lichaam kan verminderen. Wat het nóg beter maakt, is dat het geen negatief effect heeft op de heilzame microben in je darmen. 

Waarom ontgiften absoluut noodzakelijk is
Het maakt niet uit hoe vaak je erin slaagt om een gifstof uit je lichaam te verwijderen, een andere lijkt daarna altijd weer zijn plaats in te nemen. Dat komt omdat gifstoffen praktisch overal zijn. Ze zijn te vinden in: 

– Voedsel (pesticiden, herbiciden, chemische additieven) 
– De lucht die je inademt (verontreinigende stoffen) 
– Huishoudartikelen (banken, stoelen, bedden, verf, sleutels) 
– Water (een veel voorkomende bron van zware metalen) 

Het probleem is dat er zoveel manieren zijn om aan gifstoffen te worden blootgesteld, dat deze stoffen zich na verloop van tijd in het lichaam ophopen. Dan ontstaan er nog grotere problemen. Zelfs in kleine hoeveelheden kunnen deze gifstoffen het geheugen schaden, een negatieve invloed hebben op de gezondheid van je darmen, je energieniveau doen dalen en het moeilijk maken om af te vallen. 

Hoewel het absoluut een goed streven is om gifstoffen zo veel mogelijk te vermijden, is het praktisch onmogelijk om ze allemaal te vermijden. Dat is de reden waarom het reinigen van deze gifstoffen uit je lichaam essentieel is. Een zeolietsupplement helpt je om je lichaam op een gemakkelijke manier te reinigen. 

Zeolieten zijn verkrijgbaar als voedingssupplement. Maar je kunt niet zomaar een gewoon zeolietsupplement kiezen. Anders loop je het risico je zuurverdiende geld te verspillen. Zorg ervoor dat je supplementen uitkiest met zeolieten die op de juiste manier zijn gereinigd, zodat het gifstoffen kan opnemen. Bovendien moet de hoeveelheid groot genoeg zijn dat het kan worden opgenomen in de bloedbaan, anders gaat het gewoon door je lichaam zonder al te veel gifstoffen op te nemen. 

Om optimaal te profiteren van de gezondheidsvoordelen van dit mineraal, is het raadzaam op zoek te gaan naar een zeolietsupplement van hoge kwaliteit, die op de juiste manier is gereinigd en geschikt is voor absorptie. Wanneer je dat doet, dan zul je ongetwijfeld merken dat je energieniveau op een veel hoger niveau is en kun je genieten van een goede gezondheid. 


You may also like

2 comments

Mirjam 14 september 2020 - 13:42

Mooi artikel. Ik vraag me af wat dan deze juiste manier van reinigen van de zeoliet is, en of het goed opgenomen kan worden en hoe ik dat kan uitvinden. Bedankt!
Ik weet niet of ik een merk mag noemen maar is Zeodetox bijvoorbeeld goed? Het heeft erg goede reviews.

Reply
Ko 23 september 2020 - 11:44

Beste Mirjam,

Bedankt voor je reactie!
Ik heb zelf ook goede ervaringen met Toxaprevent die Zeodetox verkoopt. https://www.zeodetox.com/froximun-toxaprevent-medi-pure-zeoliet-capsules.html

Je krijgt er ook een uitleg over de werking en gebruiksadvies bij.

Groet,
Ko

Reply

Leave a Comment